Foreningens formål er at styrke springsporten ved:

• At tiltrække og fastholde ryttere
  • At bidrage til aktiv udvikling af talent og elite

I Foreningen SpringDanmark understøtter vi landstrænerne og Dansk Rideforbunds målsætning for, at alle ryttere gennemgår en løbende udvikling, både som atlet og personligt.

For os er et talent noget man udvikler. Man kan være født med et talent, men et talent vil først blive en styrke, når man laver fokuseret træning og udvikling. Talent udvikles kun, hvis man arbejder fokuseret og målrettet med det.

Når vi taler udvikling af talent og elite så er der nogle vigtige elementer, der skal være til stede

• Passion og indsats – at være passioneret, nysgerrig og villig til at yde en indsats for at udvikle sig, både som atlet, rytter og menneske.

• Forberedt og villig til at lære – at være åben og modtagelig for input. At have et åbent sind og et ønske om at lære, også når det er hårdt, eller kræver lidt ekstra. Altid at være forberedt og klar, både når det gælder træning, samlinger og stævner.

• Attitude – at have en positiv tilgang og gå til opgaverne med en positiv indstilling. At være bevidst om, at man er rollemodel for andre. At man kender betydningen af sit kropssprog, også i samspillet med hesten.

• Arbejdsmoral – at man er villig til at arbejde hårdt og går til opgaven med en viden om, at et tilvalg også betyder fravalg og prioriteringer.

• Fokuseret og dedikeret – at være til stede i nuet, at være fokuseret og klar når det gælder. Vi opnår kun vore mål, hvis vi er dedikerede og går op i detaljen.

I vores talent- og eliteudvikling vil vi arbejde med disse egenskaber. De vil løbende indgå i talentudviklingsarbejdet og herunder også indgå i både optagelse, målsætninger og mulighed for udtagelser til brutto holdene.

DRF SpringDanmark Talent- og elite retter sig imod:

Talentgruppen:
Omfatter ryttere i alderen 12 – 18 år som ikke er med i bruttotrupperne

Bruttogruppen J&Y:
Omfatter ryttere i Junior eller Ungrytter Bruttotruppen.

Talentgruppe

For at blive udtaget til Talentgruppen skal man som rytter være på følgende niveau:

Pony og Children – 12-14 år
Gennemført LB** på hest eller Gennemført MB* på pony

Junior – 15-18 år
Gennemført MB* på hest

Rytteren der deltager i Talentgruppen skal som minimum have 1 og gerne 2 heste/ponyer til rådighed, der opfylder optagelseskravene.  Kan man i kortere perioder ikke opfylde kravene, så vil man ikke af den grund blive sat af programmet. Dette aftales særskilt.

Bruttogruppen Junior- og Ungryttere

Bruttogruppen er for ryttere der er med i junior eller ungrytter bruttotruppen. Udtagelsen sker via landstræner.
Der vil til enhver tid være fokus på de ryttere, der som seniorer har ønske om fortsat at være en del af Dansk spring-sport. Der vil i udtagelsen blive lagt vægt på at man vil samarbejde og deltage i de tilbudte aktiviteter.

Målsætning 2024

Young Rider
Hvert år 10 ryttere på 150 niveau
Hvert år 10 ryttere på 145 niveau
Hvert år EM Team i top 8.

Junior
Hvert år 10 ryttere på 145 niveau